Заметка

Божественная литургия в Вознесенском храме Забайкальска

25 июля 2020 года в день празднования иконы Божией Матери, именуемой «Троеручица», настоятель Вознесенского храма игумен Симеон (Зимняков) совершил Божественную литургию.

Богослужебные песнопения исполнил хор нашего храма. На сугубой ектении были вознесены молитвенные прошения об избавлении от коронавирусной инфекции, а также прошения о здравии и крепости духа врачей и исцелении заболевших людей. После сугубой ектении игумен Симеон (Зимняков) вознес молитву, во время распространения вредоносного поветрия чтомую.

Настоятель храма обратился ко всем присутствующим со словами назидания и поздравил причастников с принятием Святых Христовых Таин.

В этот день батюшка поздравил с днем рождения старосту храма Викторию Носко и Наталью Остапенко.

. . .

Тропарь Божией Матери пред иконой Ее Троеручица глас 4

Днесь светло красуется царствующий град Москва,/ имеющи в себе, о Всемилостивейшая, всея твари Честнейшая,/ Заступнице наша Дево Богородице,/ честный образ Твой,/ имже подсолнечныя концы земли удивляеши/ и мир мирови даруеши,/ во образ бо Святыя Троицы являеши трие руце:/ двема убо Сына Своего, Христа Бога нашего, носиши,/ третиею от напастей и бед/ верно к Тебе прибегающих избавляеши,/ и от потопления изымаеши,/ и всем полезная даруеши,/ и преподобному Михаилу Малеонскую гору показа,/ и всех всегда милуеши,/ честною ризою Своею покрываеши жительство сие/ и вся грады и страны наша, да зовем Ти:/ радуйся, Обрадованная.

Кондак Божией Матери пред иконой Ее ‘Троеручица’ глас 8

Днесь веселое наста ныне Твое торжество, Богомати Пречистая,/ вси вернии исполнишася радости и веселия,/ яко сподобльшеся изрядно воспети/ предивное явление честнаго образа Твоего/ и рождшагося из Тебе Младенца, истинна же Бога,/ Егоже двема рукама объемлеши,/ и третиею от напастей и бед нас изымаеши// и избавляеши от всех зол и обстояний.

счетчик (3)

Комментарии закрыты.